0
product(en) -
€ 0,00
Uw winkelwage is leeg!
Producten

Over vilt

Jak Jak Kleurenkaart

 

Geschiedenis
Vilt is een niet-geweven textielsoort die wordt vervaardigd door samenpersing van wol. De vezels vormen de structuur van de stoffen. Vilt was vermoedelijk de eerste vorm van textiel die de mens vervaardigde, al komt ook een prehistorische manier van ineenvlechting van plantenstrengen daarvoor in aanmerking. In elk geval ging de uitvinding van het vilt die van het weven en het breien ruimschoots voor. De oudste bewaarde viltresten dateren van ca. 6500 voor Christus en werden gevonden in Klein-Azië.

Beeldmerk
Tijdens onze treinreis van 8000 kilometer van Rotterdam naar China zijn in Mongolië de Jak tegen gekomen. Al eeuwenlang levert de Jak de wol voor het maken van handgemaakt vilt. Daar werden en worden allerlei producten van gemaakt. Een gestyleerde jak hebben wij dan ook als beeldmerk gekozen als eerbied aan dit dier, zijn wol en zijn vilt.
Ons enige product van handgemaakt vilt is het Monyak,  't warmterokje uit Mongolië.

Industrieel vilt
Industrieel vilt Wolvilt wordt gemaakt van wol. Hoe fijner de wol, hoe fijner het vilt. Al onze vilten producten worden gemaakt van 100% wolvilt (tenzij anders vermeld). Het productieproces is zo doorontwikkeld dat het vilt erg strak is. De zijkanten kunnen worden afgesneden zonder te rafelen. De snijnaad is dan ook superstrak. Daardoor worden er zulke mooie producten van gemaakt. De kleuren van het vilt zijn zeer intensief en talrijk. In ons pakket zijn meer dan 150 verschillende kleuren vertegenwoordigd.

Eigenschappen
Vilt is een 100 % natuurprocukt, Cradle To Cradle (brons gecertificeerd), recyclebaar, geluidsdempend, brandvertragend, redelijk vuilafstotend.

Kortom, een prachtig materiaal.

Ontwerp: Dastro    Realisatie: In Tune